Hacı Mustafa Hayri Baba K.S. Hazretlerinin Hayatı

Hacı Mustafa Hayri Baba K.S. Hazretlerinin Hayatı

Alemi varlığına bir alamet, nebiler ve velileri Zatı kerimini tanımada en büyük bir ayet, selim ve nurla aydınlanmış yüzleri ilahi tecellileri yansıtmada bir ayna yapan ve Âlemlerin Rabbi Allah'a mahsustur. Ancak O'na kulluk eder ve ancak Ondan yardım dileriz. Kainatın yaratılmasına sebep olan, Adem Aleyhisselam’ın dahi affolunmasına vesile kılan, dünyada bütün ehli imanın imamı ve delili, ahirette bütün beşeriyetin, mahşerin dehşetinden kurtuluşu için durumlarını Allah celle celaluhü hazretlerine arz edecek en liyakatli mevkii, makam-ı Mahmud’un, Şefaati uzmanın sahibi, hiçbir naz ve niyazı geri çevrilmeyen, İçerisinde âlemlere şifa, hidayet, rahmet ve öğüt bulunan Kur'an'ın, kendisine indirildiği, Peygamberlerin sonuncusu Allah Celle Celaluhü hazretlerinin Habibi Muhammed Mustafa Sallallahu aleyhi vesellem efendimize ve onun Ehli Beytine, Ashabına, ezvacına salat ve selam olsun.

Allah’ın Rahmeti, Bereketi ve Selamı İki burhan ve sultan sahibi Allah celle celaluhü hazretlerinin akdoğanı İslamı devrinde yeniden ihya eden, Pir-i Tarikat, Kutb-ur-rabbani, Ayağı bütün velilerin omuzları üzerine olan, ebedi saadetleri kendinde toplayan, tertemiz bir kökten gelen Şeyh’ül İslam Gavs’ul Azam Abdulkâdir Geylâni kaddesallahu sırruh hazretlerinin üzerine olsun.

Dikkat çekici bir husustur ki, Hacı Mustafa Hayri Baba kaddesallahu sırruh Hazretlerinin doğumu, yetişmesi, cedd-i Pâki olan Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Sallallahu aleyhi ve sellem efendimizin hayatına benzemektedir. Zaten Hacı Mustafa Hayri Baba kaddesallahu sırruh Hazretleri, hem Anne, hem de babası cihetinden Evlâd-ı Resul’dür.

Ayrıca kitabımızda kimseyi zan ve şüphe altında bırakmamak adına hiçbir şekilde şahıs isimlerine yer vermemeye; sadece bazı yerlerde olayların daha iyi anlaşılır olması açısından isimlere yer verilmiştir. Kitabımızı tamamen Hacı Mustafa Hayri Baba kaddesallahu sırruh hazretlerinin hayatının yalın ve şeffaf bir şekilde anlatılmaya çalıştık.

Allah celle celaluh hazretleri gayeye muaffak kılsın. Bizi ve muhterem okuyucularımızı şefaatlarına nail eylesin.(Amin).


“Ya Rabbi! sevip Seçtiğin Bir Kuluna Hizmet Etmeyi Nasip Ettin. Hizmet İçin Yürüdüğümde Ayağımın Değdiği Tozlar, Dikenler Sayısınca Ümmet-i Muhammed-i Af Eyle”

Kutbu’l Arifin Gavs’ul Vâsilîn Hacı Mustafa Hayri Baba Kaddesallahu Sırruh


Facebook Comments

0 yorum